Ännu en ny pirat

Under söndagen dök det upp ännu en ny stjärna på pirathimlen. Den här gången var det Blue Dragon Radio som gjorde entré på 6975 kHz. Stationen kan eventuellt härstamma från Italien. En adress har man tydligen också nämligen bluedragonam@hotmail.com

Vi passar på att komplettera adresslistan Värt att Veta Piratspecial med dessa uppgifter. Hela listan hittar du här.

En god natt för oss

Ibland, men tyvärr inte alltför ofta, lyckas vi pricka in goda konds för Saxtorpsmötena. Samtidigt som vi nu har Radio Lowland i högtalarna summeras nattens lyssning. Vi är mycket nöjda.

Mellanvågen visade sig från sin bästa sida: god pirataktivitet mellan 1600 och 1700 kHz sent igår kväll. På morgonkulan, fram till soluppgång, transatlanter på var tionde kHz från 1400 kHz och uppåt. Många svaga signaler, javisst, men en hel del stationer hördes riktigt bra. Ska bli ett nöje att analysera gjorda inspelningar

Logg kommer så småningom!

Saxtorp är bemannat

Novemberlägret i Saxtorp har inletts. Några glömda grejor och trilskande datorer har sinkat oss, men nu laddar vi för en lång natts lyssnande genom att bland annat kolla pirater på 48 meter. Christian, Dan, Göran och Per vid radioapparaterna. Bevakar just nu kvällens första lokalslot hos stationerna i SER- och COPE-kedjorna. Få se om de bryter fotbollen…

Ny pirat

Det har ju varit ganska lugnt med nytt på piratfronten en tid, men på söndagseftermiddagen dök det faktiskt upp en ny station som kallade sig Radio Ostdeutschland och uppgav adressen radioostdeutschland@outlook.com

Vi passar väl på att uppdatera Värt att Veta Piratspecial med den uppgiften. Klicka här så kommer du direkt till listan.

Chans att lyssna med oss

Det drar ihop sig till Saxtorpsträff… Den 28-29 november genomför vi ett lyssnarläger som vi såklart hoppas blir välbesökt. Vi träffas som vanligt vid tretiden på lördagen för att rigga antenner och så lyssnar vi fram till söndag förmiddag. Anmälan till Dan.

För dig som känner att det behövs lite extra framförhållning har vi bokat lokalen i Saxtorp även den 19-20 mars! Förhoppningen är då att få besök av en eller ett par billaster pirater från Nederländerna, därav att vi är ute i så pass god tid med detta datum.

Vi ska såklart också klämma in någon träff i början av 2016. Datum kommer.

Frankrike lämnar mellanvågen

Detaljerna kring den franska mellanvågsreträtten börjar klarna. Den sista december upphör de statligt finansierade stationerna, det vill säga France Info och France Bleu, med sina sändningar på mellanvågsbandet.

Privata Bretagne 5 på 1593 kHz kör på som förr. Det ska också Radio Maria och TWR på 1467 kHz göra eftersom sändarna i Col de la Madone och Roumoules, som i och för sig står på fransk jord, ägs av Monaco.

Fira med oss på lördag

En liten påminnelse om att vi lördagen den 14 november klockan 17:00 firar Malmö Kortvågsklubbs 67-årsdag med traditionsenlig middag på vårt ”gamla klubbställe” Pub Vagabond i Malmö. Adressen är Jöns Risbergsgatan 8-10.

Anmälan till Dan senast den 10 november.

Lite piratnytt

De adressuppdateringar vi har att komma med sedan sist gäller: Radio Freedom, Radio Melkbus, QBC, Radio RRK och Radio 322.

Ett par adresslösa har också prytt loggarna: Radio Devil (Thessaloniki) och Ruimzicht.

Som vanligt ligger adresslistan Värt att Veta Piratspecial under fliken Publikationer. Du når den även direkt genom att klicka här.