Piratspecial

Trodde du att radiopiraterna försvann med Radio Syd?

Ånej. Det kryllar av piratsändare på de internationella radiobanden och många av dem är riktigt kul att lyssna till. Rent generellt är det dessutom faktiskt lättare att få QSL, oftast elektroniska sådana, från piraterna än från legala stationer.

Skillnaden från förr är att piratstationerna krupit upp på land och sänder från, framför allt, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Irland, USA och Italien. Nästan alla pirater drivs idag på hobbybasis, vilket innebär rätt flexibla sändningstider. Håll utkik på 48 meter och i X-bandet när folk är lediga som mest, på kvällar och helger.

Som en service till klubbmedlemmar och andra intresserade uppdaterar MKVK regelbundet Värt att Veta Piratspecial. För att läsa Piratspecial behöver du det kostnadsfria programmet Adobe Acrobat Reader som kan hämtas här.

Vi vill att Värt att Veta Piratspecial även framöver ska vara landets, kanske till och med Europas, bästa och mest väluppdaterade översikt med adresser, frekvenser, webbadresser och telefonnummer.

Det kräver dock att du hjälper oss! Tack på förhand för att du rapporterar in nya och förändrade uppgifter till mejladressen piratspecial@mkvk.se.