Antennfix i Saxtorp

Vårens lyssnarläger i Saxtorp, 16-17 mars, gav bland annat en testsändning från Asfalttelegrafen som är den enda legala svenska mellanvågsstationen. Kondsen var inte vidare märkvärdiga, men Dan, Göran, Per, Hans och Lisette hade ändå trevligt. Styrelsen som valdes vid årsmötet i februari passade på att ha ett konstituerande möte. I samband med att antennen rullades ut förbättrades jordningen med två nya rostfria spett.

Saxtorpsträff 16-17 mars

Vårens lyssnarläger närmar sig! Den 16-17 mars 2024 träffas vi i Saxtorp för att logga radiostationer från när och fjärran. Som vanligt ses vi vid tretiden på lördagseftermiddagen för antennjobb, den här gången ska vi förbättra jordningen i antennens koaxände. Därefter lyssning fram till söndag förmiddag då det är dags att summera natten.

Vi hoppas att få se dig i Saxtorp. Anmälan till Dan.

Årets första läger till helgen

Kommande helg, den 3-4 februari, träffas vi i Saxtorp för 2024 års första lyssnarläger. Som vanligt ses vi vid tretiden på lördagseftermiddagen för antennjobb. Därefter lyssning fram till söndag förmiddag då det är dags att rulla in trådar och städa efter oss.

Vi hoppas att få se dig i Saxtorp och såklart står bra konds också på önskelistan för helgen! Anmälan till Dan.

Välkommen till Saxtorp

Även om en hel del av lyssningen numera sker remote träffas vi några gånger per säsong i Saxtorp för att DX-a tillsammans. Under vintern/våren 2024 har vi planerat att ha två läger. Nu närmast den 3-4 februari samt också den 16-17 mars. Vi hoppas på bra konds!

Som vanligt ses vi vid tretiden på lördagseftermiddagen för antennjobb. Därefter lyssning fram till söndag förmiddag då det är dags att rulla in trådar och städa efter oss. Anmälan till Dan.

Årets sista Saxtorpsträff

Även om det har varit mycket fokus på MKVK:s KiwiSDR under senare tid vill vi gärna också slå ett slag för lyssning tillsammans. Det drar ihop sig till årets sista lyssnarläger i Saxtorp. Det arrangeras till helgen, den 25-26 november 2023.

Vi träffas som vanligt vid tretdien på lördagen för antennuppsättning. Sedan blir det lyssning fram till söndag morgon. Anmälan till Dan.

Utan flaggstång i Saxtorp

Från lyssnarlägret i Saxtorp kan rapporteras att radiomottagare och datorer fungerar som de ska. Just nu jagas mest jagar britter och nederländare på mellanvågen, även om vi också njutit en stund av Japan på 1134 kHz. Tack till Radio Simplex för hälsningen till oss på 1645 kHz. Den värmde gott!

Förhoppningen är såklart också att det framåt morgonen ska öppna sig mot den nordamerikanska kontinenten. Dan, Hans, Lisette och Per lyssnar på en gemensamt utrullad 300 meters antenn. Den flaggstång som genom åren tjänat som bas för en Super KAZ finns inte längre. Snopet, men sant. Fundamentet är kvar, så förhoppningsvis återkommer den…

Välkommen till Saxtorp 14-15 okt

Helgen 14-15 oktober är det dags för lyssnarläger i Saxtorp. Hoppas att du har tid och lust att lyssna med oss – eller i alla fall titta förbi för lite prat och fika! Antennuppsättning startar kl 15:00 på lördagseftermiddagen. Anmäl dig till Dan.

Säsongspremiär för Saxtorpsnatt

Snart är det dags för säsongens första lyssnarläger! Vi drar till Saxtorp med radiomottagare, antenner, datorer, sovsäckar och annat som behövs för att fånga fjärran radiosignaler den 9-10 september. Antennuppsättning från 15:00 på lördagseftermiddagen. Anmäl dig till Dan.

Dags för lyssnarläger

Det börjar dra ihop sig till säsongens andra lyssnarläger! Vi träffas i Saxtorp lördag 18 mars 2023 kl 15:00 för antennjobb och sen blir det lyssning fram till söndag förmiddag.

Hoppas att du är intresserad att komma med. Fritt fram att delta hela natten eller att, med eller utan radio, titta in några timmar på kvällen.

Anmälan till Dan.

Dags för årets första läger

Som vi har längtat! När nu alla storhelger är avklarade drar det ihop sig till att annonsera årets första lyssnarläger i Saxtorp.

Hoppas att vi ses helgen den 28-29 januari 2023 för lite gemensam lyssning. Träffen startar på lördagseftermiddagen vid tre och vi bryter på söndag förmiddag. Anmälan till Dan.

Dags att betala

Visst vill du vara med oss ytterligare ett radioår? Glöm då inte att betala medlemsavgiften för 2023. Sätt in 75 kronor på Malmö Kortvågsklubbs plusgirokonto 245274-6 så är saken klar. Glöm inte att ange avsändaruppgifter.

Nästa föreningsaktivitet är lyssnarlägret i Saxtorp helgen den 28-29 januari 2023. Styrelsen passar på att önska en riktigt god jul!

Saxtorpshelg 10-11 december

Advent till trots tar vi oss tid för årets sista lyssnarläger i Saxtorp. Vi ses helgen den 10-11 december.

Antennuppsättning börjar vid tretiden på lördagen och därefter lyssnas det fram till söndag förmiddag. November har bjudit på bra mellanvågsyssning. Förhoppningen är rena och fina signaler även framöver.

Anmäl dig till Dan om du planerar att komma till lägret.

Klubbinfo i nya On Air

Dags för lite medlemsinformation! I senaste On Air hittar du bland annat datum för nästa lyssnarläger i Saxtorp, årsmötet i februari samt vårens pirathelg.

Och du… Det bästa med Malmö Kortvågsklubb är att medlemskapet kostar så lite. Bara 75 kronor för 2023. Betala redan nu, innan det glöms bort i julstressen.

Höstens lyssnarläger

Vi har bokat Saxtorp för lyssnarläger! Två helger är aktuella under höstsäsongen, den 8-9 oktober samt den 10-11 december. Vi inleder som vanligt på lördagseftermiddagen runt 15:00 med antennjobb för att avsluta under söndagsförmiddagen.

Mer om våra läger hittar du här. Som vanligt ber vi dig meddela Dan om du planerar att komma för att lyssna med oss!

Några datum till kalendern

Några datum att anteckna i din DX-almanacka…

Till helgen, 20-22 maj 2022, genomför Sveriges DX-Förbund det årliga DX-Parlamentet i Karlsborg. Hans Kronkvist representerar klubben under årsmötesförhandlingarna. MKVK säger ja till de båda motioner som inkommit (mer reklam för Årets QSL-Station och fortsatt utdelning av stipendiet till Johan Berglunds minne) samt till styrelsen propositioner.

Under sommaren sjunker radioaktiviteten, men till hösten tar klubbens aktiviteter fart igen. Höstupptakt blir det lördagen den 10 september hemma hos Lisette Åkesson i Bjärred. Självklart kommer vi också att träffas i Saxtorp för att lyssna tillsammans. Datum för lägren kommer senare.

Preliminärt datum för klubbens 75-årsfirande år 2023 på Pub Vagabond är lördagen den 5 november. Vi hoppas såklart också att ses där till hösten för 74-årsöl!