En kort årsmötesrapport

Malmö Kortvågsklubbs styrelse för det verksamhetsår som ligger framför oss ser ut så här: Dan Olsson (ordförande), Lisette Åkesson (sekreterare) och Per Eriksson (kassör). På årsmötet den 25 februari 2024 valdes dessutom Hans Kronkvist till revisor och Jan Thörnblom utsågs till revisorssuppleant. Fjolårets styrelse beviljades ansvarsfrihet.

Klubben är på god väg mot 50 medlemmar. Det är främst vår KiwiSDR på Hallandsås som lockat nya DX-are att lösa medlemsavgift. Föreningens ekonomi är god. Styrelsen tackar de medlemmar som sponsrat drift och utrustning för fjärrlyssning.

Snart dags för årsmöte

Påminnelse om klubbens årsmöte den 25 februari 2024 kl 14:00 hemma hos Dan Olsson i Kävlinge. I senaste On Air hittar du det underlag som behövs för mötet.

Vi välkomnar alla medlemmar! De flesta av oss har nog varit hos Dan tidigare, men skulle du behöva navigeringshjälp är det bara att höra av sig till honom.

För rösträtt krävs betald medlemsavgift. Har du inte betalt än så är det hög tid! Det kostar 75 kronor att vara medlem i Malmö Kortvågsklubb under 2024. Sätt in avgiften på plusgirokonto 245274-6.

Årsmöteshandlingar i On Air

Nytt år och och dags att lägga klubbens radioår 2023 till handlingarna. I senaste On Air hittar du allt underlag som behövs inför årsmötet söndagen den 25 februari 2024 kl 14:00 hemma hos Dan Olsson i Kävlinge. Läs verksamhetsberättelse, bokslut, förslag till ny styrelse och så vidare.

Visst kan vi konstatera att det var ett bra år med flytt av föreningens KiwiSDR, ökat medlemsantal och en aktiv WhatsApp-grupp. Samtidigt finns det plats för fler på lyssnarlägren i Saxtorp.

Ingen tur till Kalundborg

Vi har just fått ett trist besked från våra danska DX-vänner i form av ett mejl med rubriken Aflysning. Lördagens utflykt till Kalundborgs långvågsstation är tyvärr inställd. Anledningen är sjukdom.

Anmäl dig till Kalundborgsturen

Det är inte bara nedräkning till jul, utan också till vårt besök på Danmarks Radios sändaranläggning i Kalundborg. Lördagen den 16 december 2023 ser vi långvågsstationen, som stänger vid årsskiftet, tillsammans med medlemmar i Dansk DX Lytter Klub.

Anmäl dig till Dan senast lördag den 9 december 2023. Vi hoppas kunna samåka för att minska bil- och brokostnaderna.

Vi turar till Kalundborg 16 december

Dags att anmäla dig till besöket på Danmarks Radios långvågsstation i Kalundborg lördagen den 16 december 2023! Vi tackar Dansk DX Lytter Klub och Jens Christian Seeberg, som arbetat som sändaringenjör, för denna fina möjlighet att se stationen innan den stängs vid årsskiftet. Som bonus kommer vi dessutom att träffa danska DX-vänner.

Självkostnad för besöket är 20 DKK inklusive kaffe och kakor. Vi hoppas kunna samåka för att minska bil- och brokostnaderna. Hör av dig till Dan senast lördag den 9 december 2023 så försöker vi pussla ihop det resetekniska.

Inget kalas till helgen

Malmö Kortvågsklubbs medlemmar verkar inte vara vare sig hungriga eller törstiga… Vår träff på Pub Vagabond på söndag har tyvärr lockat så få anmälningar att vi väljer att ställa in. Var och en av oss får istället ta en öl därhemma till söndagsmiddagen för att på så sätt fira MKVK:s 75 år.

Nästa klubbaktivitet är lyssnarlägret i Saxtorp den 25-26 november. Kanske blir det då en liten födelsedagstårta bland radioapparaterna på bordet. Välkommen, även om du inte planerar att lyssna och stanna över natt.

Vi firar 75 på Vagabond

Malmö Kortvågsklubb firar återigen som pigg pensionär! Föreningen grundades år 1948, vilket innebär att vi den här gången firar 75 år. Ingen annan svensk DX-klubb har funnits så länge!

Vi träffas, som så många gånger förr, på Pub Vagabond med adress Jöns Risbergsgatan 8-10 i Malmö. Bord är bokat till söndagen den 12 november 2023 kl. 17.00 SNT.

Anmälan till Dan Olsson senast onsdagen den 8 november 2023. Hoppas att vi ses!

Chans att se Kalundborg

Den sista december stänger Danmarks Radio sin långvågssändare i Kalundborg. Lördagen den 16 december 2023 ges möjlighet att se Kalundborg Radiofonistation och höra mer om stationen och dess rika historia medan den fortfarande är i etern.

Det är Dansk DX Lytter Klub som bjuder in Malmö Kortvågsklubbs medlemmar till denna rundvisning som startar kl 13:00. Guide är Jens Christian Seeberg som arbetat som sändaringenjör. Flera av er har redan sett stationen under hans värdskap och vet hur trevligt det är. Som bonus denna gång kommer vi att kunna träffa danska DX-vänner.

Självkostnad för besöket är 20 DKK inklusive kaffe och kakor. Vi hoppas kunna samåka för att minska bil- och brokostnaderna.

Veteranljuddag 2 september

Hörby Radioförening och ESR (Experimenterande Svenska Radioamatörer) arrangerar årets Veteranljuddag mellan kl 10 och 15 lördagen den 2 september 2023. Den som besökt tidigare Veteranljuddagar vet hur trevligt det är vid Kulturhuset i Östra Sallerup, Hörby.

Som vanligt kommer det att bjudas på föredrag (programmet för dagen hittar du här), bakluckeloppis, bytesstund samt auktion av radiogrejor. Det går att fika och köpa grillkorv på plats. Hörby Radioförenings fina museum kommer såklart att vara öppet samtidigt som Hörby Mellanvåg är i etern på 1179 kHz. Sändningarna startar redan den 27 augusti och pågår fram till och med den 9 september.

Gratis inträde och inga parkeringsavgifter. Förhandsanmälan behövs inte.

Höststartmöte den 12 augusti

Sommar och semester innebär att vår webb inte kommer att uppdateras lika ofta som under lyssningssäsongen. Vi hänvisar dig som vill hålla kontakt med klubbkamraterna till WhatsApp. Mejla oss för instruktion om hur du ansluter dig. Om du inte redan finns med bland de cirka 25 deltagarna i gruppen, vill säga.

Höstsäsongen inleder vi traditionsenligt hos Lisette i Bjärred. Välkomna till denna träff lördagen den 12 augusti 2023 kl 13:00. Mer information kring anmälan och så vidare publiceras i slutet av juli.

Kort årsmötesrapport

Gårdagens årsmöte hos Dan Olsson var en trevlig stund för oss sex närvarande medlemmar. Utöver det formella hann vi fika och såklart prata DX-ing.

Mötet beviljade fjolårets styrelse ansvarsfrihet. Omvalet av hela styrelsen (Dan Olsson, Hans Kronkvist och Lisette Åkesson) är ett kvitto på att den arbetat bra. Hur posterna under verksamhetsåret 2023 fördelas mellan de tre bestäms på ett konstituerande möte (som ännu inte hållits). Jan Thörnblom fick förnyat förtroende som revisor med Per Eriksson som ersättare (suppleant).

Michael Anderssons motion om anslutning till Skånes Arkivförbund bifölls. Protokoll, referensexemplar av tidningar med mera kommer därmed att förvaras på ett betryggande sätt samtidigt som materialet i framtiden ska kunna användas vid forskning.

Vi har årsmöte i helgen

I helgen har klubben årsmöte! Söndagen den 26 februari 2023 träffas vi hos Dan Olsson på Högalidsvägen 71 F i Kävlinge kl 14:00 SNT. Senaste numret av On Air innehåller de handlingar som behövs inför mötet.

Anmäl ditt deltagande till Dan senast imorgon, den 22 februari 2023. Observera att vi saknar medlemsavgift för 2023 från några av er. För att kunna rösta på årsmötet krävs betald avgift (som är 75 kronor till plusgirokonto 245274-6).

Snart dags för årsmöte

Påminnelse om föreningens årsmöte söndagen den 26 februari 2023. Vi träffas hemma hos Dan Olsson på Högalidsvägen 71 F i Kävlinge kl 14:00 SNT. Senaste numret av On Air innehåller de handlingar som behövs inför beslutsfattandet.

Anmäl ditt deltagande till Dan senast den 22 februari 2023.

Kallelse till årsmöte

Det drar ihop sig till årsmöte. Söndagen den 26 februari 2023 träffas vi hemma hos Dan Olsson på Högalidsvägen 71 F i Kävlinge för att fatta beslut om årets aktiviteter, välja styrelse och så vidare. Reservera kl 14:00 SNT och några timmar framåt i din kalender!

Senaste numret av On Air innehåller alla de handlingar som behövs inför årsmötet. Här hittar du en redovisning av fjorårets ekonomi, styrelsens verksamhetsberättelse, revisionsrapport med mera.

Anmäl ditt deltagande i mötet till Dan senast den 22 februari 2023.

Klubbinfo i nya On Air

Dags för lite medlemsinformation! I senaste On Air hittar du bland annat datum för nästa lyssnarläger i Saxtorp, årsmötet i februari samt vårens pirathelg.

Och du… Det bästa med Malmö Kortvågsklubb är att medlemskapet kostar så lite. Bara 75 kronor för 2023. Betala redan nu, innan det glöms bort i julstressen.