Nya funktioner i vår KiwiSDR

Känner du inte riktigt igen dig längre i KiwiSDR:s kontrollpanel? Inte så konstigt alls. Den 12 april 2024 uppdaterades mottagaren (något som sker automatiskt från upphovsmannen) till version 1.666.

Från och med denna version har ett stort antal buggfixar gjorts. Samt även betydande funktionella ändringar, som alla är gjorda efter önskemål från användare. Tidigare öppnade klick på vissa knappar i kontrollpanelen ett separat fönster, men så inte längre. Numera skrollar man upp och ner inom panelen.

Det finns nu ett AM Wide-läge som kan väljas genom att klicka på AM/AMN/AMW-knappen. Ett antal nya tangentbordskortkommandon har tillkommit. En märkbar visuell förändring är den transparenta passbandsmarkören på spektrumdiagrammet. Om du inte redan har identifierat dig med signatur/namn/call kommer den frågan upp redan innan du kan börja lyssna

Är du nyfiken finns alla ändringar beskrivna i Kiwins nätforum.