Sex år i klubbens tjänst

Snart firar Malmö Kortvågsklubbs KiwiSDR sex år online! Förhoppningen är att denna fjärrmottagare ska vara till glädje för de medlemmar som har svårt med egna antenner och ett komplement till lyssnarlägren i Saxtorp. Mejla oss om du saknar inloggningsuppgifter.

Lite kuriosa… Visste du att vi hörde till de allra första som skaffade av denna smått revolutionerande mottagare vid lanseringen hösten 2016. Faktum är att vi köpte redan innan den var klar genom att stötta John Seamons crowdfundingkampanj för att finansiera tillverkningen av den första serien.

Ingen tvekan om att KiwiSDR, på både gott och ont, förändrat DX-ingen. Programvaran i mottagaren har uppdaterats kontinuerligt under åren. Nya spännande funktioner som till exempel camping och TDoA har lagts till.

Tyvärr har komponentbrist nu gjort att KiwiSDR slutat tillverkas. Skulle vårt exemplar dö åskdöden får vi vackert leta på begagnatmarknaden eller hitta en annan teknisk lösning. John låter meddela att arbetet med att vidareutveckla programvaran inte avslutas, men går ner på sparlåga.