Taiwan får Happy Station

Radioentusiasten Keith Perron, som blåste liv i Happy Stations glada programkoncept, håller på att bygga upp en ny kortvågsstation i Taiwan. Hans företag PCJ Media ser en marknad för kortvåg i Asien och genom att sända i rätt riktning och på ostörda frekvenser kommer stationens signal säkerligen att nå även våra breddgrader.

De första, korta, testsändningen med en enkilowattare har redan gjorts. Nu närmast kommer man i etern den 16 februari mellan klockan 17.00 och 19.00 svensk vintertid. Också det med effekten 1 kW. Senare kommer de två enkilowattarna i sändarparken att kompletteras med en på 5 kW och en på 20 kW.

Exakt var på banden som februaritestet ska genomföras meddelas senare. Man tittar på möjliga, udda, frekvenser i intervallen mellan 12 100 och 12 500 kHz respektive 11 400 till 11 500 kHz.