Deutschlandfunk stänger vid nyår

På den ”gamla goda tiden” sändes det på svenska från dussintals stationer runt om i världen. Vi är säkert många som minns de svenska halvtimmesprogrammen på mellanvågsfrekvensen 1269 kHz från Deutschlandfunk i Köln.

Dessa sändningar upphörde på 1990-talet och snart lämnar Deutschlandfunk mellanvågen helt och hållet – även med de tyska hemmaprogrammen. Strax före 23:00 UTC den 31 december 2015 stängs sändaren på 1269 kHz som ligger i Neumünster. Även 549 kHz (där det sänds från både Nordkirchen och Thurnau) går i graven liksom 756 kHz (Braunschweig och Ravensburg). Även 1422 kHz (Heusweiler) tystnar.

Deutschlandfunk har skapat en trevlig och informationsrik portal med information om mellanvågsreträtten. Stationen kommer också att sända några radiohistoriska program på detta tema.