Dags att prisa bästa QSL-piraten

Vi piratradiolyssnare uppskattar stationer som verifierar rapporter. Därför instiftar Malmö Kortvågsklubb, tillsammans med Västkustens DX-Klubb och Shortwave Combination Holland, The QSL Award.

Har du fått en uppskattat QSL från någon piratsändare på sistone? Ett trevlig personligt brev från operatören – eller ett detaljerat QSL med trevlig motiv? Vill du säga tack till en station som har svarat på rapporter från oss DX-are i årtionden? Eller vill du uttrycka ditt gillande till en fri station som alltid svarar snabbt?

Förhoppningen med QSL-priset är att uppmuntra stationer att besvara lyssnarrapporter, antingen via kort med post eller e-QSL.

Vilken station tycker du ska få priset?

Skicka ett mejl med ditt förslag till qslaward@gmail.com före den 15 mars, 2016. Motivera varför den station som du valt är en värdig pristagare! En jury från Malmö Kortvågsklubb, Västkustens DX-Klubb och Shortwave Combination Holland kommer att gå igenom nomineringarna och utse en vinnare.

Mottagaren av det första QSL-priset kommer att presenteras vid Summermeeting 2016 i Nederländerna. Priset, en handgjord svensk kristallvas, kommer garanterat att pryda sin plats i vilken radiostudio som helst.

Målsättningen är att göra QSL-priset till en årlig tävling. Vi ser detta som ett bra sätt för oss lyssnare att säga tack till de piratsändare som, begränsade resurser till trots, kommunicerar dubbelriktat med sin publik.