Skotska radioröster försvinner

För dig med en antenn som är riktad mot Storbritannien har antalet stationer att lyssna på reducerats kraftigt under de senaste åren. Flera av de trevliga brittiska radiorösterna på mellanvågen har försvunnit i takt med att lyssnarna flytt till DAB och andra digitala plattformar.

Enligt Radio Today kommer Greatest Hits Radio att försvinna från många frekvenser innan årets slut. Det är framför allt i Skottland som stationer stängs.

Försvinner gör 990 kHz (Doncaster, fd Hallam Radio), 1035 kHz (Ayr, fd West Sound), 1107 kHz (Inverness, fd MFR), 1152 kHz (Newcastle, fd Metro Radio), 1152 kHz (Glasgow, fd Radio Clyde), 1161 kHz (Dundee, fd Radio Tay), 1305 kHz (Barnsley, fd Radio Hallam), 1548 kHz (Edinburgh, fd Radio Forth), 1548 kHz (Sheffield, fd Radio Hallam) och 1584 kHz (Perth, fd Radio Tay).