Dags för lite nostalgi

Nu har vi kommit fram till 1964 i vår lilla nostalgi-tripp  Detta är året då Malmö-DX-aren blev bara DX-aren och istället för att vara MKVK:s privata organ övergick till att bli en tidning för MKVK, Umeå Kortvågsklubb, Falkens DX-Club, Skellefteå DX-Club, Burträsk DX-Club, Husums DX-Club och DX-Club Staffis vilka utgjorde Sveriges DX-Riksklubb. Som vi kan se på framsidan slogs tidskrifterna Malmö-DX-aren, Gute-DX-aren och Substancial samman och senare tillkom också Burträskosten och SuDoX.

Huvudredaktör för de sju klubbarnas tidskrift var Carl-Eric Erlandsson och vi kan också notera att Björn Fransson redan då var en mycket flitig redaktör och dessutom satt med i styrelsen.

Äventyret blev dessvärre inte så långlivat. Redan i juni kommande år var det dags för sista numret. Då hade det emellertid tillkommit en hel drös lokala klubbar nämligen Fyris Radio Club, Kopparbergs Radioklubb, DX-Club 53, DX-Club 63, DX-Club Oscarshamn, The DX-Companions, DX-Klubben Tellus, Arboga Radioklubb, Vermlands Radio Union, DX-Klubben Ålen, Stora Tuna Radiounion och Rågsveds DX-Klubb. DX-aren hade när den lades ner ca 900 prenumeranter.

Det som hände var att Sveriges DX-Riksklubb och Sveriges DX-Förbund gick samma och SDXF:s tidning DX-Aktuellt bytte namn till Eteraktuellt och det namnet har ju hållit sig bra ända till utgången av 2012 då det var dags för nästa fusion. Problemen var även 1965 av ekonomisk natur. Landet var inte tillräckligt stort för att klara två tidningar. Nu är det Norden som blivit för litet.

Klicka här och njut av historiens vingslag!