Nostalgitripp

Nu tar vi ytterligare ett tioårskliv i klubbens historia och kan konstatera att Malmö-DX-aren blivit betydligt omfångsrikare och proffsigare. Nu är det Kjell Ekholm som sitter i huvudredaktörsstolen. Han är ju för övrigt fortfarande medlem i klubben. Vi kan också se att en herre vid namn Bengt Jonasson svingar ordförandeklubban. Dessa båda herrar kom att betyda mycket för DX:andet även vid sidan om klubben och tidningen. Just det här året 1962 startade de nämligen BEJOKEN Import och började sälja lämpliga radioapparater för hobbyn. Det höll man på med fram till 1983. Bengt Jonasson hoppade av efter några år för att helhjärtat ägna sig åt sitt läraryrke, men företaget lever fortfarande i högönsklig välmåga. Man är numera en av landets ledande leverantörer av elektronikkomponenter. Kjell äger fortfarande företaget och är fortfarande medlem i MKVK. Ett stort grattis på 50-årsdagen från klubben!

Ett par andra medlemmar som figurerar i tidningen är Tor-Henrik Ekblom och Jan Malmesjö.

Sedan ser vi att Åseda hade en livaktig klubb vid namn DX-Club 61. Kanske något för Lisette Åkesson att väcka liv i igen?

Ha en trevlig stund med Malmö-DX-aren nr 3 1962!