Klassisker åter i etern

Inte utan att sommarvärmen får fram en längtan till Parkalompolo… Det saknas inte radionyheter från USA. Ofta hörda WMEX, som varit frånvarande från 1510 kHz ett drygt år, är exempelvis på väg tillbaka i Ed Perrys ägo.

Stationen ska inledningsvis sända med 2000/100 Watt från samma antenn som WBIX 1260. Långt från lika effektfull som förr, men i alla fall. Framöver är planen att höja effekten till 10 kW dag och 1 kW natt.

När NA-säsongen inleds kommer en del stationer att saknas mer än andra. Hit hör WMLB på 1690 kHz som då och då hörts här i söder. Musikstationens ägare Joe Weber kastar efter 21 år in handduken med bristande lönsamhet som skäl.

Nyfiken på WMCA:s sändaranläggning? Tevekanalen News12 har hälsat på och blivit guidade av Stu Engelke, stationens chief engineer som svarar duktigt på lyssnarrapporter.