VoA gör kraftiga neddragningar

Voice of America gör detsamma som Voice of Russia. Båda dessa stationer hörde en gång till de “stora” på kortvågen, men präglas nu av reträtt till andra distributionsformer. För Voice of America kommer neddragningarna, som godkänts av kongressen, mycket abrupt nu i månadsskiftet.

Försvinner gör bland annat Voice of Americas engelska sändningar till Asien, där Daybreak Asia varit populärt bland lyssnarna. Afrika är dock fortsatt prioriterat.

Även övriga stationer (Radio Free Asia, Radio Free Europe samt Radio Liberty) som styrs av BBG (Broadcasting Board of Governors) drabbas av neddragningarna. Kortvågssändningar på språk som azerbajdzjanska, khmer, laotiska och uzbekiska försvinner. Keith Perron har skojat till detta tillbakadragande från de internationella banden.