Radio Syd hördes i 16 länder

Hittills har specialprogrammet om Britt Wadner och Radio Syd, som producerades av Radio Igloo i samarbete med oss i Malmö Kortvågsklubb, fått 44 mejlrapporter. De flesta med ett eller flera ljudklipp. Dessutom kom nio rapporter (via chatsidor) där man inte bett om svar.

Rapporter har kommit från 13 europeiska länder, en från USA, en från Kanada och en från Bali. Mottagningen verkar ha varit god i framför allt i norra, västra och mellersta Europa. Längre söder och öster ut störde VoA Africa på samma frekvens.

De flesta har använt egen mottagare och antenn. En del, kanske en tredjedel, säger att man använt en remotemottagare.

Av MKVK:s medlemmar är det 13 som rapporterat: Alf Persson, Calle Erlandsson, Roger Larsson, Göran Norstedt, Jan Görlin, Lars Jeppesen, Lars Wieden, Lisette Åkesson, Martin Aronsson, Mikael Sjöberg, Moritz Saarman, Per Eriksson och Staffan Crona.

Om du lyssnat, men inte hunnit skicka iväg din rapport… Skynda dig! Rapporter är en färskvara och sista dagen att få QSL är på tisdag, en vecka efter sändningen.

Och så, till sist, en liten hälsning från Radio Igloo. Man uppskattar kommentarer och förslag till programinnehåll mer än hörbarhetssiffror och en onödigt stor mängd programdetaljer.