Nostalgi

Radiostationer och medlemmar som kommit och gått… I Malmö Kortvågsklubbs arkiv har det under de gångna drygt sjuttio åren samlats en hel del spännande tidsdokument.

För dig som blivit radionostalgisk – eller kanske varit med i föreningen någon gång under årens lopp och vill gräva djupare i vår historia – ställde vi år 2011 samman en 70-sidig historieskrivning.

År 1958 fyllde klubben tio år och det firades bland med en minneskavalkad över vad som tilldragit sig under de första åren. Kavalkaden bjuder på en hel del bra foton av de tongivande medlemmarna vid den tiden. Klicka här får du se!

Du kan också hämta hem den andra utgåvan av Malmö-DXaren från 1949. Tråkigt, men sant, har vi tyvärr inte längre kvar premiärnumret av vår dåvarande klubbtidning.

Och här hittar du ett exemplar av Malmö-DXaren från sommaren 1952. Smakade det mer kan du fortsätta genom att snabbspola fram till år 1962. Om du klickar här kan du njuta av första numret av DX-aren som utkom i november 1964.

Ja, namnen på klubbens tidning har skiftat. Klicka här för att njuta av det första numret av MKVK-Smockan från år 1982. När vi kommer fram till år 1985 är det dags att byta namn på tidningen igen. Här kan du kolla in det första numret av On Air.

Den 5-6 november 1988 firades klubbens 40-årsdag ombord på M/S Trelleborg. Titta gärna på den trevliga festen genom att klicka här

År 1993 började klubben fira sina födeldedagar på Pub Vagabond i Malmö. Klicka här så kan du ta del av den första av en lång rad trevliga tillställningar.

Under ett antal år tjänstgjorde Teglaröd som klubbens QTH. Här kan du njuta av en samling bilder från den gamla goda tiden.

Efter Teglaröd höll klubben till i Lövestad. Då det inte finns så mycket skog i dessa trakter fick det bli markantenner, vilket faktiskt fungerade riktigt bra. Kolla här får du se hur trevligt vi hade.

När klubben blev av med lokalen på Västra Ryttmästaregatan blev det så småningom tradition att hålla klubb- och redaktionsmöten hemma hos Jan Thörnblom på Kiviksgatan 5. Om du klickar här kan du njuta av några bilder från sådana tillställningar i början på 90-talet.

Vi lovar att fortsätta publicera äldre material ur arkivet när vi hittar något kul.

Trevlig läsning och tittning!