Nostalgi

Radiostationer och medlemmar som kommit och gått… I Malmö Kortvågsklubbs arkiv har det under de gångna drygt sextio åren samlats en hel del spännande tidsdokument.

För dig som blivit radionostalgisk – eller kanske varit med i föreningen någon gång under årens lopp och vill gräva djupare i vår historia – har vi ställt samman en 70-sidig historieskrivning.

År 1958 fyllde klubben tio år och det firades bland med en minneskavalkad över vad som tilldragit sig under de första åren. Kavalkaden bjuder på en hel del bra foton av de tongivande medlemmarna vid den tiden. Klicka här får du se!

Du kan också hämta hem den andra utgåvan av Malmö-DXaren från 1949. Tyvärr har vi inte längre kvar premiärnumret av vår dåvarande klubbtidning.

Och här hittar du ett exemplar av Malmö-DXaren från sommaren 1952. Smakade det mer kan du fortsätta till år 1962. Om du klickar här kan du njuta av första numret av DX-aren som utkom i november 1964.

Och här kan du se det första numret av MKVK-Smockan från 1982.

När vi kommer fram till 1985 är det dags att byta namn på tidningen igen. Här kan du kolla in det första numret av On Air.

Den 5-6 november 1988 firades klubbens 40-årsdag ombord på M/S Trelleborg. Titta gärna på den trevliga festen genom att klicka här

Vi lovar att fortsätta publicera äldre material ur arkivet när vi hittar något kul.

Trevlig läsning och tittning!