Mycket för lite

En välmatad tidning i brevlådan sex gånger per år. Fyra KiwiSDR-mottagare att välja mellan. Massor av radionostalgi, från QSL och vimplar till klassiska radiotidningar, att botanisera bland på webben. Möjlighet att köpa radiolitteratur och tillbehör. Lyssnaranläggningen i Parka inte att förglömma. Det är några av medlemsförmånerna i Sveriges DX-Förbund, till vilket Malmö Kortvågsklubb är anslutet.

Under årets DX-Parlament i Jönköping höjdes medlemsavgiften för att ta del av allt detta en aning. Från 295 kronor till 325 kronor per år (alternativt 175 kronor per år för den som hellre vill ha tidningen i pdf-format). Johan Berglunds generösa arv är en delförklaring till att förbundet kan erbjuda mer än vad medlemmarna faktiskt betalar för.

DX-Parlament och ARC/SWB-konventet, som samarrangerades vid Södra Vätterbygdens Folkhögskola, lockade tillsammans inemot 40 deltagare. Utöver själva årsmötet bjöds det på en rad intressanta föredrag. Mika Mäkeläinen berättade intressant om sitt jobb som YLE-korrespondent i Kina och Nordkorea. Samt om lyssnarkabinen i Aihkiniemi.

Staffan Crona bjöd på en matnyttig stund på temat antenner (Per har hans presentationsmaterial om du är intresserad). De som var kvar på söndagen kunde höra Svenn Martinsen tala om Radio Northern Star och Bergen Kringkaster.