Påfyllning av piratlistan

Eftersom vi i princip bara har adresslösa stationer bland de nyhörda den här gången så börjar vi med dessa: Bager, Radio Bandung, Bekrijas, Blauwe Daihatsu, Radio Dzems, Kalibar, Radio Kawaje, Radio Marantz, Novi Studio, OSM (O Superman), Radio Pereboom, Real Radio, Romeo Radio, Voice of Peace, Vonkenboer och Y1.

Så har i en stackars adressuppgift gällande Radio Dolfijn. Att observera är att denna inte är densamma som den gamla mellanvågspiraten som vi haft i listan som adresslös sedan länge. Den nya sänder på kortvåg.

Klicka här så kommer du till den uppdaterade Värt att Veta Piratspecial.

Lite dåliga nyheter har vi tyvärr att rapportera från Nederländerna. Radio Zonnester som ju brukar vara flitigt förekommande på 1620 kHz, fick besök av tjänstemän från Agentschap Telecom på runt 0800 en fredagsmorgon för ett tag sedan. Myndigheterna sökte i området efter en FM-pirat men lyssnade på MW samtidigt. När Zonnester dök upp på bandet, vidtog de åtgärder för att avlägsna stationen från etern.

En hel del andra MV-stationer har beordrats att stoppa sändningarna under det senaste året som t.ex: Japie De Sloper, Professor Sickbok, Blonde Zwerver, Zwarte Boekanier, Concordia, Sesam Junior, Turfsteker och Dokwerker. Det är tufft att vara radiopirat.