CFRX – kär morgongäst

Just nu är 1-kilowattaren CFRX en både kär och välkommen gäst i högtalarna på kortvågens 6070 kHz. Runt klockan 07:00 SNT (06:00 UTC) kan det låta så här. Extra trevligt är att CFRX och moderstationen CFRB på 1010 kHz dessutom skickar QSL. Eller, rättare sagt, låter Steve Canney i Ontario DX Association sköta saken.

Steve (VA3SC) har själv DX-at sedan 1970-talet och är glad över att det under senare tid trillat in flera svenska rapporter. Problemet är att stationen slutat stötta med portokostnaderna, varför han börjat ta pengarna ur den egna hushållskassan.

Därför är det viktigt att skicka ett par tre dollar, kanadensiska eller amerikanska, tillsammans med rapporten. Steve Canney nås på adressen 1831 Waterdown Rd, Burlington Ontario, L7P 5A2, Kanada. För den som är nyfiken på mer information om CFRX:s historia bjuder Steve på en trevlig webbsajt.