Uppdatering av Piratlistan

Den här gången berör uppdateringen: Deprimo, Radio Freedom (Italien), Radio Grauen, KR1 och  Radio Omega. Detta alltså sådana som vi hittat adresser till.

De som vi inte varit fullt så framgångsrika med i det avseendet är följande: Adje, Charlie Brown, Happy European Union Radio, Kamele Boer och Radio Watermann.

Klicka här så kommer du direkt till Värt Att Veta Piratspecial eller under fliken Piratspecial.

Kallelse till årsmöte

Nu är det inte så långt kvar till årets höjdpunkt i Malmö Kortvågsklubb, nämligen årsmötet. Detta äger rum söndag den 26 februari 2017 kl 1400 hemma hos Jan Thörnblom på Kiviksgatan 5 C i Malmö. Vi är tacksamma om du anmäler dig senast 24 februari 2017 till janthornblom@bahnhof.se

Kallelse och samtliga årsmöteshandlingar finner du i årets första utgåva av On Air. Klicka bara på länken!

Välkommen!

Lite piratadressnytt

Sedan sist har vi kompletterat Värt Att Veta Piratspecial med adresser till följande stationer: Everythingradio, Just Right, Moose AM och Zwarte Bizon.

Sedan samma antal adresslösa: Radio Deltracks, De Friese Piraat, Radio Padfinder och Shortwave Service.

Klicka här så kommer du till listan.

Årets första semla

Glömd koax… Glömd FLG100LN-puck för Super KAZ-antennen… Årets första lyssnarläger i Saxtorp kunde väl i ärlighetens namn ha börjat bättre. Efter att ha satt upp en ALA-100 och avnjutit årets första semla började vi (Dan, Göran, Hans och Per) i alla fall lyssna och kunde snabbt glömma inledande motgångar. Mest piratlyssning hittills med Havanna, Quintus, Joey, Zwarte Panther och ytterligare några NL-kryss i loggboken.

Seoul på natten

Är du nyfiken på vad som hörs på mellanvågen i Seoul när det börjar skymma? Den amerikanske DX-aren Chris Kadlec bjuder på en fantastiskt väl genomarbetad eterguide till den sydkoreanska metropolen. Förutom en ”bandscan” med mängder av inspelningar har han skrivit ett 115-sidigt dokument med gott om information kring bland annat störsändningar och ”radiokriget” mellan de båda koreanska staterna.

Rekommenderas!

Logg från Saxtorp, 10-11 dec

Snart är det dags för Saxtorpsträff igen! Nu till helgen, den 14-15 januari, närmare bestämt. Och vi som slarvat med att redovisa hörigheterna från förra lyssnarlägret… Kort sammanfattat: det var skapliga konds. Bland annat njöt vi av en handfull lågeffektade britter. Lars bjuder på en komplett logg på sin sajt.

Glöm inte anmälan till Dan om du vill delta i helgens läger.

Årets första lyssnarläger

Den 14-15 januari är det dags för 2017 års första lyssnarläger i Saxtorp. Vi träffas som vanligt på lördagseftermiddagen för att ordna till antennerna inför natten och därefter lyssnar vi fram till söndag förmiddag.

Anmäl dig till Dan. Och här står det som du behöver tänka på inför träffen. Välkommen!

Gott Nytt Piratår!

Dags för årets första uppdatering av Värt Att Veta Piratspecial. Vi börjar som vanligt med adressnyheterna som den här gången gäller: David Bowie Radio, Radio Deltrex, Radio Menschen & Geschichten, Radio Nordstern och Radio Polydor.

Och sedan dem som vi än så länge inte har någon adress till men som figurerat i loggarna på senaste tiden: Free Mighty Radio, Moose AM, Prince Radio Serbia och Zwarte Tube.

Listan hittar här.

Tyvärr måste vi också meddela att mannen bakom Radio Geronimo Shortwave, Chris Watson har avlidit den 28 december 2016 i sitt hem i Frankrike. Chris var engagerad i fri kortvågsradio i över 30 år. Han arbetade med Radio 48 på 80-talet, och sedan Geronimo Shortwave från 90-talet fram till förra året. Han hade en stor passion för kortvåg och även om det blev svårare för honom att sända via sin egen sändare på senare tid på grund av hans lokala förhållanden, höll han Geronimo Shortwave igår genom olika relästationer.

Nominera till The QSL Award

Dags för dig att börja fundera över vilken piratsändare som är särskilt QSL-vänlig! Tillsammans med Västkustens DX-Klubb och Shortwave Combination Holland har Malmö Kortvågsklubb instiftat The QSL Award som i fjol tilldelades Radio Armada.

Nu är det dags att nominera årets pristagare. The QSL Award 2017 kommer att delas ut till sommaren i Nederländerna, så du har våren på dig att bestämma vilken station som ska uppmärksammas i år.

Vi ser utmärkelsen som ett bra sätt för oss lyssnare att säga tack till de piratsändare som, begränsade resurser till trots, kommunicerar dubbelriktat med sin publik. Priset blir även denna gång en handgjord svensk kristallvas med inskription.

Skicka ett mejl med ditt förslag till qslaward@gmail.com – och glöm inte att kort motivera ditt val. Det kan vara en station som svarat bra i många år… Eller en som ofta byter QSL-motiv… Eller en som…

Prisjuryn behöver din hjälp med att utse den värdigaste vinnaren av The QSL Award 2017.