Höstupptakt i Ekeby

Lördagen den 22 augusti besöker vi Radio- och teletekniska museet i Ekeby. Rundvandringen inleds klockan 11:00. Utöver om alla radioapparater kommer Tommy Thuvesson  förhoppningsvis också att berätta lite grann om Radio Nordväst. Efter guidningen finns möjlighet att köpa kaffe, läsk, kaka och glass på museet.

Anmäl dig till Dan eller Per senast den 19 augusti. Eventuellt samåker vi från Malmö vid tiotiden.

Europeiska stationer glesar ut

Allt fler europeiska radiostationer flyr de långa och medellånga vågorna. Holländska NPO Radio 5 försvinner från mellanvåg den 1 september. Slut alltså för den som brukar ratta in 747 och 1251 kHz.

Radio France kommer enligt France Inter att stänga av mellanvågs- och långvågssändarna, fast inte lika omedelbart. Mellanvågen ska enligt sparförslaget avvecklas mot årets slut och långvåg ett år senare som ett av flera initiativ för att få radiobolaget i ekonomiskt trim.

Svartlistad av Microsoft

När det publiceras ett nytt inlägg på Malmö Kortvågsklubbs webbplats skickas ett mejl till medlemmar och andra som anmält sig. Eller, rättare sagt, mejlet med länken till artikeln når de flesta medlemmar.

Tyvärr har Hotmail svartlistat MKVK (egentligen vårt webbhotell One.com). Svårt att påverka för oss, annat än att be de medlemmar som har Hotmail-adress (gäller såväl .com som .se) och som vill ha mejl från klubben att meddela en alternativ adress.

Sommaraktuell piratlista

Även om det råder lite stiltje på piratfronten nu mitt i sommaren finns det i alla fall en del justeringar i Värt att Veta Piratspecial att redovisa nämligen: European Music Radio, Radio Heidi, Philadelphia Radio och Stargate. Den förstnämnda har bytt både e-mailadress och adress till hemsidan.

Klicka på länken ovan så kan du ta del av hela härligheter.

Hjärta för radio

Mitt QSL från Free Radio 80’s kommer från en kille med ett enormt radiohjärta. David Lloyd, som började sin radiokarriär på Radio Trent, hinner inte bara förbarma sig över en vilsen svensks lyssnarrapport. Han bjuder också på en kanonkul blogg och är dessutom aktuell med en bok.

Radio Moments hittar du massor av inspelningar gjorda genom åren. Hör attacken på Radio Northsea International år 1970 i direktsändning. Här finns härliga inspelningar från Voice of Peace och BBC Radio Merseysides första dag onair. För att inte tala om alla andra inspelningar från brittiska lokalradiostationer.

Bästa ingången till detta digra material är att följa Davids Twitterflöde.