Snart dags att åka hem

Snart dags att summera säsongens sista Saxtorpsläger. Visst försämras lyssningsmöjligheterna av dagsljuset, men vi gnäller inte direkt över våra piratloggningar.

Både under gårdagskvällen och nu på morgonen finns det mycket att lyssna på… Radio Lowland, Zender Zanussi, Zonnenster, Focus International, King SW, Radio Norton, Premier, Delta, Unknown Radio, Zeewolf, Radio Marconi… Plus en gammal bekanting som återvänt: Island Radio.

Svaga transatlantiska signaler noterades under natten. En och annan britt har nog också hamnat i trålen. Vi återkommer, som vanligt, med komplett logg efter mer ingående analys.

Fyra pirater på en frekvens

Då är vi igång med lyssningen! Säsongens sista Saxtorpsträff inleds med lite piratlyssning på 6390 kHz. De holländska stationerna gillar QSO, korta ”samtal” med varandra onair – och vi lutar oss tillbaka och lyssnar.

Radio Lowland sänder någon minut, därefter tar Radio Rob över. Berättar hur Lowland hörts och så lite musik på det. Sedan tar Hitmix över. Just  nu dök en gammal kändis upp: Radio Zeewolf med hälsningar till oss. Allt på en och samma frekvens.

Den aktiva antennen i flaggstången funkar prima mot Holland. Den här gången testar vi genom att dra longwiren i riktning Afrika. Få se vad det ger framöver kvällen!

Lite nya piratadresser

Tid igen att redovisa vad nytt som kommit till vår kännedom vad gäller pirater: Grensstad Radio, Kleine Zeeman, Little Feat Radio, Radio Maxillo, Radio Minipower, Over 60 Degree Radio, Radio Paashaas, Turfsteker, Valkenster Radio och West & North Kent Radio/WNKR.

Hela Värt Att Veta Piratspecial kan du ta del av om du klickar här.

Piratadressnytt

På de två veckor som gått sedan senaste upplagan av Värt Att Veta Piratspecial har vi hittat adressuppgifter till följande: Radio Akai, Zender Dakota, Radio Dinosaur, Radio Nachtrijder from Holland, Radio Spijker och Radio Verona. Alltid något.

Vad gäller Radio Akai har vi den i listan sedan tidigare men som en mellanvågsstation med anknytning till Radio Marconi. Den nu aktuella sänder på kortvåg så det är ju inte säkert att det rör sig om samma station. Därför redovisar vi båda separat tills vi får bättre kännedom om vad som gäller. Någon kanske vet?

Listan hittar du här.

Mer lyssning i april

Det är kort mellan högtiderna så här på våren. Dags att påminna om nästa lyssnarläger i Saxtorp. Skriv redan nu in 26-27 april i almanackan. Anmälan till Dan är obligatorisk. På programmet står, förstås, lyssning samt kanske även en kik på den video som Jos på Radio Lowland tog på förra Saxtorpsträffen. Väl mött!